***       Водещите вечерни новини       на 28 ноември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 28 ноември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Завършиха и последните консултации при президента за кабинет. Нарушаването на ЕС-санкциите скоро ще е престъпление


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 28 ноември   

 

И последният кръг от консултациите при президента за сформиране на кабинет минаха през днешния ден.

***

„ В този парламент видяхме доста неща – през цялото време има изразителност, която е извънредно конфронтационна, след това видяхме по какъв начин може да се промени разговорът. С дебата за Изборния кодекс сякаш се връщаме към конфронтационното говорене “. 

Това съобщи водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев в ефира на бТВ.

***

Съветът на Европейския съюз заяви, че през днешния ден е приел единомислещо решение да добави нарушаването на европейските наказания към листата на " закононарушенията на Европейски Съюз ". Отбелязва се, че този лист е част от европейското законодателство, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз одобри наказания против Русия поради нахлуването в Украйна и е от значително значение тези ограничения да бъдат напълно приложени, се показва в известие на Съвета на Европейски Съюз. Засега страните от Европейски Съюз имат разнообразни избрания за това какво съставлява нарушаване на глобите и какви санкции би трябвало да се ползват в такива случаи. Това може да докара до друга степен на използване на глобите и до заплаха от заобикаляне на тези ограничения. Това може да разреши на глобените да запазят достъп до своето имущество и да поддържат режими, към които са ориентирани ограниченията на Европейски Съюз, се разяснява в известието.

***

Европейската комисия води диалози с българското държавно управление поради опасения, че от страната ни могат да бъдат изнасяни рафинирани артикули на " Лукойл ", заяви представителят ѝ Даниел Фери, съобщи БНР.

„ Всъщност България се употребява със специфична дерогация от възбраната за импорт на нефт поради характерното си географско състояние. Изясних позицията ни преди няколко седмици и тя не е изменена. Днес мога да прибавя, че сме в контакт с българските управляващи и диалозите са градивни ", съобщи Фери.

***

Може би беше прекомерно хубаво, с цел да е истина…

Пропадна опцията да се сдобием с медицински хеликоптери.

Обществената поръчка за покупката на 6 медицински хеликоптера е прекъсната от Министерството на здравеопазването, защото единственият претендент – италианската компания " Леонардо " - е дала по-висока оферта от оптимално допустимата, оповестява Медиапул.

***

Контролът ще би трябвало да се реализира с автоматизирани механически средства или системи. Ясно разказани да са и методите за налагане на глобите, като един от тях е санкциите да се постановат с електронен фиш.

***

„ 5 години си задавам въпроса, за какво в оня миг не открих сили да си извадя здравно и да подам тъжба. Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достолепието си. Защо разреших на този... човек да ме ''докосне'' по време на фотоси и да се измъкне безнаказано. Защо този човек, в никакъв случай не осъзна действието си и в никакъв случай не се извини, а в противен случай, даже ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи отново. И се наложи да работим отново и отново, а аз единствено стисках зъби. Толкова мощно, че започнаха да се чупят в устата ми “.

***

15-годишният Адам Кадиров, наследник на чеченския президент Рамзан Кадиров, носи часовник за 1.4 млн. $. Разкритието е на проверяващия екип на съветския опозиционер, който е в пандиза, Алексей Навални. 

Часовникът се вижда на фотография, оповестена в Инстаграм от ММА боеца Абдурахман Дудаев. Снимката е правена на 23 октомври. Часовникът е марка Audemars Piguet, по сегашния курс на рублата това 85 милиона рубли, пишат проверяващите. Освен това синът на Кадиров е с чанта  Louis Vuitton за 170 000 рубли и тениска Burberry за 30 000 рубли.

***

Повдигнаха обвинявания на младеж, който признал във видеочат в Instagram, че е умъртвил различен юноша. Според органите на реда причинителят изискал помощ за изхвърлянето на тялото, предава Си Ен Ен.

В петък следобяд полицията в Бенсалем, Пенсилвания, получила позвъняване от жена, която твърдяла, че щерка ѝ е разговаряла с неин прочут и по време на видеочата 16-годишният юноша декларирал, че преди малко е умъртвил някого.

***

Няколко ирански актриси се снимаха без хиджаб в символ на поддръжка за митингите в страната, съобщи Франс прес, като се базира на видео, публикувано в обществените мрежи.

Това е следващата проява на хора на изкуството след гибелта на 16 септември на младата иранска кюрдка Махса Амини, задържана от нравствената полиция за нарушение на прецизните правила за облекло, които изискват дамите да носят хиджаб на публични места.

Краткото видео демонстрира по какъв начин режисьорката и актриса Сохейла Голестани застава без кърпа пред камера в градски парк. Около нея се безмълвно се подреждат още осем дами и четирима мъже. За момента Агенция Франс Прес не съумява да откри къде и по кое време е изработен записът.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР